Güzellik Sektörü

Güzellik algısında fark yaratan ürünlerin başında hoş kokular gelmekteydi. Daha sonra özellikle göz çevresinde kullanılan boyalar etkili olmuştur. Bu amaçla kurşun, bakır, badem külü, odun isi vb. malzemelerden üretilen RASTIK kullanılmaktaydı. Diğer ürünlerin başlıcaları ise; kına, is ve bitki boyaları idi.

Çağlar boyunca insanların sürdükleri kokular veya kullandıkları boyalar hep bir üstünlük simgesi olmuş ve günümüze kadar da etkili bir rol oynamıştır.

20. yüzyıla gelindiğinde sanayileşme ile beraber modernleşme ve şehirleşme ön plana çıkmıştır. Bu sayede Avrupa ve Amerika Kıtasında halk tarafından makyaj yapmak ve modaya uymak medeniyet göstergelerinden biri olmuştur.



Hollywood Etkisi

Kozmetik sektörünün günümüze kadar gelen ve gelecekte daha şekillenip büyüyecek olan etkisi Hollywood Filmleri etkisiyle olmuştur. Bu sayede kozmetik ürünlerin tüm dünyaya yayılması hızlanmıştır. İlk saç boyaları, ilk endüstriyel ruj üretimleri bu döneme denk gelmektedir. 

1990' lı yıllardan sonra problemleri kapatıcı özelliğe sahip ürünler yerine ciltteki yaşlanmayı geciktirici ürünlerin üretilmesi başlandı. Bu tanımı sadece yüz için kullanmak yanlış olur. Tüm cilt için yaşlanmayı geciktirici kremler piyasaya sürülmeye başlandı. Bilimsel çalışmalara dayanan dermo-kozmetik ürünler, peptidler, doğal ajanlar içeren ürünler, doğaya zarar vermeyen renkli kozmetikler, amonyak içermeyen organik saç boyaları, doğal tüy azaltıcılar kullanılmaya başlanmıştır.

Artık günümüzde serum üreticilerinin de piyasaya girmesiyle beraber krem üreticileri serum da üreterek piyasaya hitap etmeye başladılar. Bu sayede deri tarafından emilmesi sağlanan kremler yerine dermoroller ya da dermapen gibi aparatlar vasıtasıyla deri altına işlenmesi daha kolay olan serumlar tercih edilmeye başlandı.

Tüm bunlara rağmen şunu da unutmamak gerekir. Yaratılan her varlık kendi içinde güzeldir. Kendine has güzeldir. Çağın dinamikleri her ne kadar çeşitli yönlendirmeler de yapsa insanlar yaş aldıkça daha dinç ve sağlıklı görünebilmek ve aynaya bakınca daha mutlu olmak adına yine de bu sektörden vazgeçmeyecekler. 

www.hasguzellik.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar