ERKEKLER NEDEN LAZER EPİLASYONDAN KORKMAMALIDIR?

Lazer Epilasyon, eskiden sadece kadınlar tarafından tercih edilen bir uygulama olmasına karşı son yıllarda erkekler tarafından da sıklıkla tercih edilen bir uygulama olmaktadır.

Lazer epilasyonun faydaları diğer epilasyon ya da depilasyon prosedürlerinden daha fazladır ve erkekler artık bu faydalardan yararlanmaya başladılar. Başlangıçta yanak, boyun, ense veya koltuk altı gibi küçük bölgeler rağbet varken artık kollar, bacaklar, göğüs, sırt ve hatta genital bölge gibi bölgelerin epilasyonuna rağbet artmaktadır.

Lazer epilasyon sadece kadınlar için değildir, artık günümüz şartlarında erkekler içinde olmazsa olmaz uygulamalardan biri olmuştur. İşte bu uygulamayı düşünen erkeklerin bilmesi gerekenler;

LAZER EPİLASYON NEDİR?

Lazer epilasyon kıl köklerinde bulunan kıl pigmentini hedef alan kalıcı bir işlemdir. pigment lazeri emer, sonuçta folikülü yok eder ve bu kılların gelecekte tekrar çıkmasını engeller. Her bir kıl, herhangi bir zamanda kıl büyüme döngüsünde farkı bir noktada olduğu için ve ilk seansta lazerin hedeflediği konumda olmayabileceğinden, birkaç adet lazer seansı gerekli olacaktır. Eğer herhangi bir bölgedeki tüylerin tamamen bitmesini istemiyorsanız, lazer epilasyon vücut tüylerinizin incelmesine ve seyrelmesine de olanak tanır.

LAZER EPİLASYON KORKULACAK BİR ŞEY DEĞİLDİR;

Lazer Epilasyon yıllar içinde acı verici bir uygulama olarak değerlendirilse de, bu his korkulacak bir durum değildir. Son model cihazlarda yer alan buz başlıklar ya da soğuk hava üflemeli sistemler ile acı hissi azaltılabilir. Aynı zamanda uyuşturucu kremler ile de cilt yüzeyi uyuşturularak da uygulama yapılabilir. Erkeklerde kadınlara göre acı hissi bir miktar daha yüksek hissedilebilir.

ERKEKLERİN EN SIK UYGULAMA YAPTIRDIĞI BÖLGELER;

Erkeklerin en sık lazer epilasyon yaptırdığı bölgeler; yanak, boyun ve ense bölgeleridir. Aşırı vücut kılları, vücudun hangi bölgesin de olursa olsun çekici değildir, ancak erkekler genellikle sırt ve omuzlarındaki kılların en rahatsız edici olduğunu düşünür. Çünkü genellikle yamalar halinde büyür. Erkekler lazer epilasyon için bu bölgelerin dışında yaygın olarak göğüs, bacaklar, kollar, kaş vb. pek çok bölgeler için veya tüm vücut için lazer epilasyon uygulamalarına girmektedirler.



ERKEKLER İÇİN LAZER EPİLASYON SEÇİMİNDEKİ BAŞLICA SEBEPLER NELERDİR?

Erkekler birçok nedenden dolayı lazer epilasyonu diğer epilasyon ya da depilasyon yöntemlerine tercih etmektedirler;

TER AZALTMA

Aşırı vücut kılları, vücudunuzun olabildiğince hızlı bir şekilde soğumasını engeller. Doktorlar, özellikle diğer çözümler işe yaramıyorsa, aşırı terleme sorunu olanlara bu çözümü önermektedirler. Ayrıca vücut kıllarınız teri gözeneklerinizde tutma eğilimindedir ve bu da tahrişe ve diğer cilt problemlerine yol açabilir.

SPORCU GELİŞİMİNİ DESTEKLER

Bir erkek hiçbir neden olmasa da, birçok sporcu ya da spor salonlarına giden erkekler, özellikle göğüs, bacaklar ve kollarındaki kılları aldırmaktadırlar. Ayrıca vücut ısınızı önemli ölçüde düşürmenize ve basit egzersizleri daha az yorucu hale getirmenize yardımcı olabilir.

DIŞ GÖRÜNÜŞ;

Erkekler genellikle ciltlerinin veya vücutlarının tüysüzken görünüşünü beğendikleri için lazer epilasyona başvururlar. Vücut kıllarınızı sürekli olarak tıraş ediyor veya ağda yapıyorsanız, yalnızca birkaç lazer epilasyon seansı bile görünümünüzü önemli ölçüde iyileştirecektir. Ek olarak, artık sürekli bakım ile vücut kıllarınızı gidermeye devam etmeniz gerekmeyecek, istediğiniz görünüme kavuşacak ve ağda veya tıraş için harcadığınız zamanın tamamına geri döneceksiniz.

CİLDİ İYİLEŞTİRİR;

Vücut kılları teri ve bakterileri hapsetme eğiliminde olduğundan, cildinize zarar verebilir. Siyah noktalardan, lekelerden, sivilcelerden ve batık kıllardan dolayı cilt tahrişinden şikâyetçi iseniz, tüm bunların nedeni vücut kıllarınız olabilir. Erkekler bu sorunları azaltmak için yüzlerindeki ve vücutlarındaki tüyleri inceltip seyreltiyorlar ya da komple kılların giderilmesi için lazer epilasyon seanslarına giriyorlar.

Beklemeyin. Bugün bu konuda detaylı bilgi almak için siz de bir lazer epilasyon danışmanlığı planlayın. www.hasguzellik.com 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar